Hoppa till sidans innehåll

Engagera dig som ledare


”Idrottsrörelsen betyder oerhört mycket för samhället. Barn och ungdomar aktiveras, fostras och skapar sig en plattform för ett sundare leverne än om idrotten inte funnits.”

Givetvis är allt detta omöjligt utan våra hårt arbetande ideella ledare. Lagledare och tränare sam t volontärer som brinner för sitt uppdrag, lär ut sina kunskaper till våra barn och ungdomar år ut och år in.

Därmed får vi genom idrotten, och tack vare dessa ideella ledare, ett friskare och starkare samhälle genom alla åldersklasser.


Så mycket mer än fotbollstränare

Som ledare så hjälper man spelarna att utvecklas fotbollsmässigt och som förebild bidrar man också till deras utveckling som människor och som goda förebilder för IFK Stockholm.

Vi strävar efter att ge alla spelare en bra fotbollsutbildning och oavsett ambitionsnivå så ska alla ha tillgång till välutbildade tränare och engagerade ledare. IFK Stockholm vill med hjälp av utbildade ledare vara en respekterad förening inom svensk fotboll med plats för såväl bredd som elit.

Grunden till en bra verksamhet är engagerade och utbildade ledare i samarbete med varandra oavsett nivå. Alla ledare i IFK Stockholm uppmuntras att utveckla sin kompetens både som ledare för barn och ungdomar och som fotbollstränare där klubben som hjälp kostnadsfritt erbjuder olika utbildningar.

Vissa steg är obligatoriska och andra styrs av eget intresse. Även som tränare och ledare har man möjlighet att sätta individuella mål för sin egen utveckling.


Vill du engagera dig och hjälpa till?

Men du är inte riktigt säker på om du vill bli fotbollstränare? Hos oss är våra ledare mer än bara tränare. Om inte det finns en roll idag som du är intresserad av, så kan vi tillsammans komma fram till något som du kan hjälpa till med.

Ni behöver inte ens vara fotbollsintresserade eller ha bakgrund inom idrottens värld. All utbildning, som en även har stor användning för i yrkeslivet, står vi för.

I dagsläget består våra ledare av bland annat:

föräldrar, syskon, släktingar, styrelseledamöter, A-lagsspelare, ungdomar som vill få erfarenhet till jobbsökande och godhjärtade personer som bara vill hjälpa till i sitt område samt massa fler.

Och dessa ledare hjälper till med bland annat:

fotbollstränare, lagledare, lagkassa, administration, egna arrangemang, samhällsprojekt, kommunikation och sociala medier m.m.


 Att vara ledare inom IFK ger dig:

  • Gratis tränarutbildning, från Stockholms Fotbollförbund
  • Gratis ledarskapsutbildning, både internt och externt
  • Gratis ledarmaterial som du får använda under din tid i IFK
  • Nya dimensioner i socialt tänkande och en chans att växa som människa
  • Ingå i en större gemenskap som innebär resor, middagar och andra roliga aktiviteter som klubben står för.
  • Civilt meritvärde att ha varit ledare inom en barn- och ungdomsförening med stort samhällsengagemang.
  • Påverka och bidra till att göra Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng till en ännu bättre plats att leva, utvecklas och växa upp på, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Så här gör ni för att meddela intresse:

01. Intresseanmälan

Ni hör av er till oss med en förfrågan om plats i ett av våra lag. I mailet beskriver du dig själv, din ålder och tidigare relevant bakgrund.

02. Uppföljning

Ni får ett mail från oss där ni får veta lite mer om ledarrollen samt all viktig information kring detta. Vi bokar eventuellt redan nu även in ett möte för att lära känna varandra. Du skriver även ner diverse funderingar du kan ha och som du vill ha svar på.

03. Sammankomst

Vi sätter oss ner för ett möte för att ta ett slutgiltigt beslut kring din roll i föreningen. När båda är nöjda börjar vi planera säsongen och bokar in utbildningar.


 ANMÄL ERT INTRESSE VIA DENNA LÄNK


Uppdaterad: 20 JUL 2017 15:35 Skribent: Marcelo Soto Diaz
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNERS

 

SAMARBETSPARTNERS

                   Bareko

Deli Italia

Interalogo

Tvätttjänst

ICA_Supermarket logga vågrät

Postadress:
IFK Stockholm FK - Fotboll
Box 6067
14106 Kungens Kurva

Besöksadress:
Vårbergsvägen 55
12743 Skärholmen

Kontakt:
Tel: 0737893828
E-post: This is a mailto link

Se all info